Sociedad

"Observem que les situacions es cronifiquen i s'agreugen, veiem els mateixos rostres any rere any"

Caritas alerta que la millora financera no està arribant a les famílies amb risc d'exclusió o vulnerables econòmicament.

Imatge d'una botiga 'roba amiga' de Càritas / ACN

Lleida

Les Càritas diocesanes de Solsona, Urgell i Lleida han atès durant l'any 2015 un total de 17.095 persones, dada que implica un 10% més respecte l’any 2014.

ENTREVISTA. Maria José Rosell, de Caritas Lleida, 'la pobresa es cronifica'

02:41

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/040RD010000000154793/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

I s'està observant, any rera any, que les persones que "estem atenent són les mateixes, similars, no hi ha població nova d’atenció" segons la secretària general de Caritas Lleida, Maria José Rosell. Cada cop més, diu, es troben amb una situació més vulnerable de forma permanent. Observen que les situacions ”es cronifiquen” i s'agreugen, “veiem els mateixos rostres any rere any”. Fa ara més de vuit anys de la situació de crisi i les petites millores que “ens diuen que hi ha als mercats financers no influeixen en les vides de les famílies que atenem”

La inserció al mercat laboral “és molt complicada i es troben en situacions molt difícils per poder-se mantenir ells i les pròpies famílies”, acaba afirmant la portaveu de Caritas Lleida.

Caritas aposta per la cerca de nous models econòmics més inclusius per aconseguir que la gent que pateix aquesta situació pugui autogestionar la seva vida.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00