Sociedad

Trias defensa que la seva actuació va ser "jurídicament impecable"

L'exalcalde assegura que va pagar el lloguer de l'anomenat banc expropiat per evitar un desallotjament que hauria provocat un conflicte greu

L'exalcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha rebutjat que pagar el lloguer de l'anomenat 'banc expropiat' pugui ser considerat malversació / Alejandro García EFE

Barcelona

Xavier Trias ha defensat aquesta tarda que el seu govern pagués el lloguer d'un local ocupat per evitar el seu desallotjament. Assegura que ho va fer posant l'interès general per sobre de tot i que la seva actuació va ser tècnica i jurídicament impecable.

L'exalcalde de Convergència ha explicat que van arribar a un acord amb els propietaris del local per evitar el desallotjament per tres motius: perquè aquest espai no generava molèsties als veïns, estava ben integrat al barri, i, sobretot, perquè el desallotjament hauria estat "molt conflictiu".

Trias assegura que va vetllar per l'interès general i que la seva actuació, “tot i que políticament no agradi”, es va ajustar a dret. Diu el regidor convergent que el contracte de lloguer "es va realitzar tècnica i jurídicament impecable, amb tots els informes jurídics corresponents". Segons Trias, era la solució menys dolenta, la que posava l'interès general per davant de tot per evitar "un conflicte greu" a la ciutat.

Un cop defensada i justificada la seva actuació s'ha posat a disposició de la Fiscalia. Trias no ha volgut aventurar per què el Ministeri Públic actua ara i no ho va fer quan es va conèixer el pagament d'aquest lloguer al juliol de l'any passat. Només ha apuntat que els aldarulls han tingut molt ressò mediàtic i que alguns polítics, als quals no ha citat, han jugat a insinuar que el govern de Trias podria haver comès un delicte de malversació.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00