Sociedad

De nou, vaga al metro

Sense incidents a les primeres hores de la protesta. Només un grup ha baixat sobre les 08.35 a les vies a l'estació del Coll/La Teixonera, a la línia 5, i això ha obligat a tallar el servei entre Horta i Vall d'Hebron

Usuaris del metro a un comboi de la línia 1 a l'estació de la Sagrera durant la jornada de vaga del 30 de maig del 2016 / Molina J. ACN

Barcelona

Els serveis mínims decretats en el metro de Barcelona amb motiu de la vaga que mantenen avui els treballadors del suburbà estan funcionant amb normalitat aquestes primeres hores, quan no s'han produït incidències destacables.

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha informat que els serveis mínims del 40 % decretats per a la franja horària de 07.00 a 09.00 hores s'estan complint amb normalitat, encara que s'estan produint les "incomoditats lògiques" per al passatge.

Els treballadors del metro han iniciat avui una vaga parcial fins a dijous que ve dia 2 de juny, en protesta per la falta d'acord en la negociació del conveni col·lectiu.

Fonts de TMB han informat a Efe que, des de les 07.00 hores no s'han produït problemes en cap de les estacions del metro, que han obert les seves portes amb normalitat, i que, a mesura que s'acosta l'hora punta s'acumula més passatge a les andanes.

Malgrat això, les fonts han assenyalat que s'ha detectat en les diferents línies del metro una disminució del número de passatgers, que han optat per altres mitjans de transports per als seus desplaçaments.

Els serveis mínims decretats per avui, per demà i per al dia 1 de juny contemplen la circulació del 40 % dels trens entre les 07.00 i les 09.00 hores i entre les 16.00 i les 18.00 hores.

Està previst que la freqüència de pas entre metres sigui, al matí, d'entre 8 i 10 minuts, i d'entre 10 i 13 minuts en la franja de la tarda, en les línies 1 (vermella), 2 (lila), 3 (verd), 4 (groga) i 5 (blau).

En les línies 9 nord i sud, 10 i 11, la freqüència dels metres serà d'entre 12 i 16 minuts al matí i entre 14 i 22 minuts a la tarda aquets dies.

Les aturades coincidiran dimecres 1 i el dijous 2 de juny amb l'inici del festival de música urbana Primavera Sound, que se celebra a Barcelona des de fa uns quinze anys i al qual assisteixen milers de persones.

Pel que fa a incidents, cal registrar que diverses persones han baixat sobre les 08.35 hores d'avui a les vies a l'estació del Coll/La Teixonera, a la línia 5, i això ha obligat a tallar el servei entre Horta i Vall d'Hebron.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00