Sociedad

Dormir poc fa augmentar el risc de ser obès

Gairebé el 20% de la població de les comarques de Girona és obesa i moltes persones no en són conscients. S'han disparat els casos d'aquesta malaltia, sobretot en nens, i els experts ho atribueixen, entre altres motius, a la manca d'hores de son.

Girona

Mengem pitjor, massa, ens movem menys i les noves tecnologies no hi ajuden.

Ho diuen els experts en obesitat, que alerten que és preocupant l'augment d'aquesta malaltia, especialment entre menors d'edat. En molts casos, són fills de famílies pobres als que els és impossible fer una dieta equilibrada.

L'investigador José Manuel Fernández Real diu que cal més prevenció i es pot començar per dormir més hores i millor.

JM Fernández Real, investigador

00:24

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000116108/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

En els casos d'obesitat mòrbida, els experts han vist que operar ajuda molt al pacient, sobretot els que tenen també diabteis. Ara mateix, però, només l’1% s'operen. Són els casos més greus.

Avui més de 200 investigadors de tot Catalunya es reuneixen a Girona en una Jornada de Recerca de l'Institut Català de la Salut (ICS) per analitzar els últims avenços en obesitat i diabetis tipus 2 i quines són les estratègies per arfrontar una de les epidèmies més greus del segle XXI.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00