Sociedad

El preu de l'habitatge remunta però no prou per construir obra nova

El APIS i els Promotors i Constructors consideren que la compra-venda d'habitatge nou i de segona mà està arribant als nivells normals de les comarques de Girona. El que encara no remunten prou són els preus. Pugen per sobre de l'IPC però diuen que encara estan a nivells de 2005. Fins que no creixin més no serà possible fer obra nova tot i que hi ha llocs molt determinats on ja comença a haver-hi necessitat.

Ràdio Girona

Girona

Els preus de l'obra nova remunten a les zones principals de gairebé totes les 11 ciutats analitzades en l'últim estudi de mercat dels habitatges a la província de Girona.

En els últims sis mesos, només baixen a Figueres, Roses, Sant Feliu de Guíxols i Santa Coloma de Farners i, en canvi, pugen especialment a Salt i Olot, on havien caigut molt.

En el cas de la segona mà, remunten especialment a Banyoles i Figueres. El president del col·legi d'APIS, Ramon Corominas, diu que els preus remunten però no prou perquè es generalitzi la construcció d'obra nova.

Ramon Corominas, col·legi d'APIS

00:22

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000116120/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

En el cas de Girona ciutat, no hi ha obra nova en la zona principal per falta d'espai.

En general, és a la costa on el metre quadrat supera els 3.000 euros i això fa que els preus s'hagin estabilitzat.

En el cas dels lloguers, després d'una època de contenció i baixada, pugen i ho fan especialment a Salt, Blanes i Palamós.

Raül Muxach

Raül Muxach

En Ràdio Girona desde 1998. Redactor de informativos y narrador de partidos de futbol y baloncesto.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00