Sociedad

El plenari aprova el paquet de mesures per reequilibrar el dèficit de l'Hospital

Els vots del govern juntament amb 3 dels PSC han servit per aprovar les propostes per reduir el dèficit de l’hospital Sant Joan de Reus. El PP ha votat en contra i C's i la CUP s'han abstingut.

El plenari ha aprobat el paquet de mesures per reduir el dèficit de l'HospitalACN

Reus

Amb 14 vots a favor de la moció presentada per el govern, 11 dels regidors de govern (CiU, ERC i Ara Reus) i tres dels quatre vots del PSC per l’absència de Núria Borrell, s’han aprovat les propostes per reduir el dèficit acumulat per l’Hospital Sant Joan de Reus. Entre aquestes mesures s’inclouen la bonificació de l’IBI en un 95% i la racionalització econòmica a l’Hospital. Francesc Vallès, portaveu dels socialistes, apunta que aquestes mesures “deixaran d’aportar uns ingressos a l’Ajuntament que s’hauran de buscar en un altre lloc”. El PP, per altra banda, ha votat en contra i C’s i CUP s’han abstingut. “Hem de valorar altres possibilitats, com ara l’ajut de la Generalitat” ha remarcat el regidor de la CUP David Vidal.

Reorganització del Consell d’Administració

La moció proposta per la CUP per reorganitzar el Consell d’Administració de les societats Gecosha i CMQ s’ha aprovat de manera unànime per tots els regidors. David Vidal ha ressaltat la importància del paper dels treballadors i dels comitès empresarials en els consells administratius municipals. Francesc Vallès ha mostrat la seva acceptació i ha apostat per ampliar la proposta a altres empreses municipals.

Reus retira l’ alcaldia honorífica a Franco

Els set grups municipals de Reus han decidit avui de manera unànime la retirada del títol d’alcalde honorífic i perpetu a Francisco Franco.

La decisió de la retirada del títol d’alcalde al dictador Franco s’ha près a la Junta de Portaveus, abans de l’inici del ple de l’Ajuntament. Tots els grups municipals han mostrat el seu acord de retirar la menció que la ciutat de Reus i molts municipis de la demarcació van atorgar per imposició l’any 1964.

Altres mocions aprovades a Junta de Portaveus han estat la declaració del dia Internacional dels Arxius, també de manera unànime, i la moció de suport per part del consistori amb els quatre pagesos de la Unió de Pagesos condemnats pels aldarulls de l’any 2009

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00