Directo

PREMIOS ORTEGA Y GASSET Sigue en directo la entrega de los Premios Ortega y Gasset de Periodismo 2024

Sociedad
TARRAGONA

El periodista Carles Francino, guardonat als premis Ones Mediterrània

Els premis, atorgats per la Fundació Mare Terra, també reconeixen la tasca del cantant Manolo García o el ballarí tarragoní de flamenc Francis Núñez.

Francino amb Ángel Juárez, responsable de la Fundació Mare Terra, i les regidores Elvira Ferrando i Begoña Floría. / Marta Bonillo

Tarragona

Valors com la cultura, la solidaritat i la defensa del medi ambient han centrat la 22a edició dels Premis Ones Mediterrània, que reconeixen a 12 persones i empreses per potenciar iniciatives pel desenvolupament social.

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, destaca els valors que transmeten aquests premis i que ajuden a “posicionar Tarragona en el panorama internacional”. Segons Ángel Juárez, president de Mare Terra Fundació Mediterrània, “ens agradaria que fossin els premis de Tarragona, i de fet la ciutat ja els considera com a tals”.

Más información

 Els premiats

“Les persones més solidaries són les que necessiten que siguin més solidàries amb ells” afirmava Aureli Tubilla, l’encarregat del projecte solidari FIATEH. Tubilla porta més de 40 anys treballant de manera altruista en diverses entitats per apropar l’esport als més menuts. Al seu club d’hanbol forma a més d’un centenar de nens amb risc d’exclusió social.

Un dels protagonistes de l'edició d'aquesta any ha estat el periodista d’aquesta cadena i director de La Ventana Carles Francino. El premiat assegurava que els reconeixements a la seva trajectòria "són un impuls per continuar endavant".

Els premis també han reconegut la tasca d’un tarragoní que ha exportat la seva dansa fins al Japó. És Francis Núñez, un dels ballarins i directors artitstics més destacats de l’actualitat. Núñez afirma que és “tot un honor” tornar a la seva ciutat i veu el flamenc com una eina per unir cultures i pobles.

I de tarragonins pel món a grans artistes que visiten Tarragona per primer cop. L’actor, guionista i director de teatre Modesto López ha recollit un premi que reconeix tota la seva trajectòria professional, la majoria a Llatinoamèrica, que és on ha desenvolupat el seu projecte de difusió del patrimoni cultural.

Com a defensa dels drets mediambientals també s'ha guardonat a una persona que ha estat l’altaveu dels animals i dels elements naturals durant més de 25 anys. Carlos de Hita ha estat l’encarregat de posar so als documentals sobre animals que s’han vist en els darrers anys a la televisió. El tècnic de so descrivia la seva feina com "una nova forma de narrar les coses".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00