Sociedad

Només la meitat dels metges catalans té un lloc de feina estable

La resta sobreviu amb contractes de pocs mesos i cada cop s'estilen més la feina per dies o fins i tot per hores. I el Col·legi de Metges adverteix que els pacients ho notaran

Getty Images

Barcelona

El Col·legi de Metges de Barcelona ha presentat avui un informe per denunciar la precarietat laboral d'aquest sector. Segons aquest informe, només sis de cada 10 metges tenen un contracte indefinit. Una xifra que baixa a quatre de cada 10 entre els professionals que ronden els 40 anys. La resta, sobreviu amb contractes de pocs mesos i cada vegada són més habituals els contractes per dies o per hores. Una modalitat que era gairebé inexistent abans de la crisi.

Segons el president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, els professionals que més estan notant aquesta precarització laboral són els metges de família. “El 40% dels contractes temporals d’aquests metges són per mesos, amb una dedicació setmanal de 25 hores”.

Padrós està convençut que tot això, combinat amb uns pressupostos prorrogats “insuficients”, acabarà perjudicant els pacients. “La qualitat assistencial ara encara no perilla, però si això persisteix, sí hi haurà conseqüències”.

El Col·legi farà arribar aquest informe a tot el sector sanitari, però especialment al govern, a qui li demana un pressupost “suficient” que permeti ampliar plantilles amb contractes estables i a temps complert.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00