Sociedad
CULTURA

El Teatre de les Comèdies presenta una òpera per a tots els públics al Bartrina

La companyia reusenca Teatre de les Comèdies representa aquest dimecres 22 de juny l’òpera La Serva Padrona. La proposta situa l’acció en el context actual a partir d'un argument del 1733.

Membres de la companyia en un assaig al Bartrina. / Mireia Sáez

Reus

La Serva Padrona va ser una òpera còmica que va causar un gran impacte a l’Europa del Segle XVIII. La Companyia de les Comèdies ha fet la seva pròpia adaptació al català i l’ha treballat per fer de la música una factor molt important. Al Bartrina s’hi podrà gaudir d’una òpera on els músics treballaran a l’escenari i esdevindran actors dintre l’acció teatral.

Una òpera per a tots

Marcel Pascual, director musical i autor de la traducció i adaptació del text, ha explicat que la seva voluntat és “fer coses que arribin a tothom”. Així doncs, el director ha preparat una òpera planera, curta, còmica i en català per a que les persones menys habituades al gènere la puguin gaudir.

A més, Pascual ha destacat que “ens agradaria donar-ho a conèixer a Reus perquè el Teatre de les Comèdies és el nom d’un teatre de la ciutat, un teatre popular. En el seu moment fou el teatre on anaven totes les classes socials. Posteriorment, la burgesia el convertí en el Teatre Fortuny”.

Experiència a Catalunya

Des de la companyia estan segurs de l’èxit de la peça ja que ja s’ha presentat per diferents pobles del territori amb bons resultats. L’Hospitalet de l’Infant o Mon-Roig són alguns dels escenaris on La Serva Padrona ha deixat el seu record. El Teatre Bartrina de Reus serà el seu proper repte el proper dimecres 22 de juny i, posteriorment, el Convent de les Arts d’Alcover acollirà l’obra.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00