Sociedad

Fer servir la bicicleta allarga l'esperança de vida

Un estudi que avui publica la revista Environmental Health Perspectives conclou que si a Barcelona es fes servir menys el cotxe i més la bicicleta i el transport públic, s'allargaria l'esperança de vida. En concret, 3.000 persones viurien un any més.

Client del bicing. / EFE

Barcelona

A Barcelona cada any s'evitarien 3.000 morts si el disseny urbà fos millor. Què vol dir un disseny urbà millor? A grans trets: fer servir menys el cotxe i més la bicicleta i el transport públic, i augmentar els espais verds a la ciutat.

És el que conclou un estudi que avui publica el Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental. L’estudi diu que a Barcelona set de cada 10 adults no fan les dues hores i mitja setmanals d'esport que recomana l'Organització Mundial de la Salut. Que una de cada tres no té un espai verd a menys de 300 metres de casa. I que, per culpa del trànsit, la contaminació, el soroll i la temperatura superen també els nivells recomanats.

Si tot això es corregís, els autors de l’estudi asseguren que s'allargaria un any l'esperança de vida de 3.000 barcelonins. David Rojas, coautor de l'estudi, defensa que "Barcelona hauria de modificar el seu disseny urbà, guanyar zones verdes i espais pels vianants i els ciclistes". I Natalie Mueller, l'autora principal, afegeix que "més espais verds ajudarien a reduir la contaminació i el soroll i incitarien a més gent a fer esport”.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00