Sociedad

Multes més dures per als reincidents en oferir pisos turístics il·legals

L’ajuntament de Barcelona adverteix a les plataformes que continuen oferint pisos turístics il·legals que es podrien enfrontar a sancions de fins a 600.000 euros.

Dos "visualitzadors" en busca d'apartaments turístics il·legals. / ACN

Barcelona

Des de l’any 2015, l’Ajuntament ha obert 701 expedients sancionadors –que suposen una multa de 30.000 euros- a plataformes web o particulars que ofereixen pisos turístics sense llicència. Algunes d’aquestes plataformes han corregit la seva actuació però dues de les més importants, Air bnb i homeaway, mantenen anuncis d’apartaments malgrat l’ajuntament els ha advertit formalment que són il·legals. La tinent d’alcalde, Janet Sanz subratllava que una de les 20 mesures incloses al pla de xoc contra els pisos turístics il·legals, és penalitzar la reincidència, amb multes que podrien arribar als 600.000 euros. “Un cop l’Ajuntament ha imposat una primera sanció a aquestes plataformes, aquestes són susceptibles de ser considerades reincidents” i ser penalitzades amb la “sanció màxima”. L’objectiu del consistori és “desincentivar la reincidència”. Per això també es consideraran infraccions greus de la Llei de Turisme de Catalunya els casos de particulars reincidents o que tinguin més d’un pis turístic sense llicència.

El pla de xoc preveu també incrementar la plantilla d’inspectors.

Aquesta setmana han començat a treballar el que han batejat com a 20 “visualitzadors”, persones que passegen per Ciutat Vella per detectar l'existència de pisos turístics il·legals. També s'ha reforçat el cos d'inspectors oficials de la ciutat de Barcelona. “Eren 12 i ara en seran 20”. I es cobriran les jubilacions que es vagin produint per evitar que aquesta xifra baixi. A més es començaran a fer inspeccions de nit, en pisos que hagin estat prèviament denunciats, per intentar trobar als turistes dins dels apartaments.

Una tercera pota del pla de xoc passa per implicar els propis turistes en la detecció dels pisos il·legals. Dijous es posarà en marxa un web, al que es podrà accedir des dels principals portals de promoció turística de la ciutat, on qualsevol client podrà comprovar si el pis que li estan oferint, té o no llicència com a apartament turístic. En cas que no, la pròpia pàgina el convidarà a denunciar-ho.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00