Sociedad

3 detinguts en una operació jihadista a Lleida

Són tres germans pakistanesos de 25, 29, i 31 anys d'edat acusats d'enaltiment del terrorisme i difusió de material audiovisual propagandístic de diferents grups terroristes jihadistes, segons la Guàrdia Civil

Imatge de l'edifici al carrer Pere de Cavassèquia de la ciutat de Lleida on s'han produït les detencions. / RÀDIO LLEIDA

Lleida

Agents de la Guàrdia Civil han detingut a Lleida aquesta matinada, entre les 4 i les 5, a tres germans pakistanesos de 25, 29, i 31 anys d'edat per enaltiment del terrorisme i difusió de material audiovisual propagandístic de diferents grups terroristes jihadistes, segons confirmen fonts pròximes.

Les detencions d'aquestes tres persones s'haurien produït en un pis del número 17 del carrer Pere de Cavassèquia del barri de Pardinyes de la ciutat de Lleida, on hi vivien des de feia alguns anys, els tres detinguts, que són germans.  Encara es troben a la vivenda, on la Guàrdia Civil està recopilant i recollint documentació.

Se'ls acusa de captació i s'investiga si han aconseguit enviar algun objectiu a Síria o Iraq. Haurien creat desenes de perfils a internet per captar a través de la xarxa. També difonien continguts radicals i a favor de diversos grups terroristes com el DAESH

Els detinguts gestionaven diferents comptes a diverses xarxes socials i plataformes digitals a través de les quals realitzaven una intensa tasca de difusió de propaganda gihadista, arribant, fins i tot, a justificar i enaltir activitats concretes de diversos grups terroristes.

Les investigacions han posat de manifest que els arrestats havien aconseguit que s’involucrés un nombre cada vegada major de persones del seu entorn en les activitats d’exalçament de grups terroristes i la justificació d’accions violentes, contribuint d’aquesta forma a propagar la ideologia gihadista a Espanya.

Aquesta operació s'ha realitzat sota la direcció del Jutjat Central d'Instrucció número 1 i la Fiscalia de l'Audiència Nacional.

Entre els continguts que difonien, hi ha molta propaganda a favor del DAESH, dels talibans i d'altres grups pakistanesos. Entre ells, vídeos que justifiquen les execucions realitzades pel DAESH, lloances a les figures del martiri, crides a l'aplicació estricta de la “Sharia” i comentaris en contra de la comunitat xiïta.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00