Sociedad

Tres germans pakistanesos detinguts, a Lleida, per jihadisme

Escorcollen durant 8 hores el pis de Pardinyes on convivien, sota un fort desplegament de la Guàrdia Civil

Miembros de la Guardia Civil custodian a uno de los tres hermanos pakistaníes detenidos hoy, en el barrio de Pardinyes de Lleida, por enaltecimiento del terrorismo yihadista a través de internet. EFE

Lleida

Tres detinguts en el marc d'una operació jihadista a Lleida. Són tres germans d'origen pakistanès que vivien a la capital lleidatana des de feia alguns anys. La Guàrdia Civil ha estat escorcollant el pis durant una mica més de 8 hores, des de les 4 de la matinada, i se n'han endut material informàtic, mòbils i documentació en diversos maletins i caixes.

Se'ls acusa de captació i de difondre propaganda jihadista, i, s'investiga si han aconseguit enviar algun objectiu a Síria o Iraq.

IMRAN AHMED, germà dels detinguts. Relata el moment de l'entrada de la Guàrdia Civil

03:34

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/040RD010000000156845/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Segons la Guardia Civil, el detinguts gestionaven diferents comptes a diverses xarxes socials i plataformes digitals a través de les quals realitzaven difusió jihadista, arribant fins i tot enaltir activitats concretes de diversos grups terroristes, com el DAESH. Haurien creat desenes de perfils a internet per captar a través de la xarxa.

En primer terme, el germà que no han detingut per jihadisme a Lleida, al pis amb altres familiars i amics. Imatge de l'1 de juliol de 2016.

3 germans, de 25, 29 i 31 anys, d'un total de 4 que compartien el pis. Precisament, aquest darrer, Imran Ahmed, que no ha estat detingut, diu que els seus germans “són molt religiosos”, que resen a diari, però que “en cap cas són terroristes i tampoc el fomenten”.

Al primer pis del número 17 del carrer Pere de Cavassèquia, un pis llogat al barri de Pardinyes, a les quadre de la matinada quan la Guàrdia Civil hi ha entrat, hi havia els 4 germans, i, tres amics de la família, que segons han explicat estaven a Lleida per la campanya de la fruita.

Segons fonts pròximes, feia prop d'un any que s'estava fent el seguiment d'aquests 3 germans paquistanesos, que des del 2009 vivien a la ciutat de Lleida. Havien passat per diferents pisos.

Tota l'operació ha causat molta expectació entre els veïns del barri de Pardinyes. Alguns amb els quals hem pogut parlar, afirmen que en aquest pis "hi havia molt moviment de gent"

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00