Sociedad

La Generalitat amenaça amb sancionar a Vueling

L’Agència Catalana de Consum demana per segona vegada a Vueling informació sobre les cancel·lacions i els retards en els seus vols que afecten milers de passatgers a l’aeroport del Prat

Imatge de la cua als taulells de reclamacions de passatgers de Vueling afectats per les cancel·lacions / Recolons A. ACN

Barcelona

La Generalitat ja va demanar explicacions a la companyia fa dos dies per aquests problemes que s’arrosseguen des del cap de setmana passat, però no ha obtingut cap resposta. Inicialment, Vueling va atribuir la situació a la vaga de controladors aeris a França, però les incidències han continuat molt més enllà de la vaga.

Avui l’Agència Catalana de Consum ha reiterat el seu requeriment a Vueling. Vol saber què està passant, quants vols s’han vist afectats i quina és la xifra de passatgers que estan patint les conseqüències. La directora de l’agència catalana de consum, Montserrat Ribera anunciava que amb molta probabilitat això acabarà amb una sanció.

Fonts de Vueling han explicat que està oferint a tots els passatgers tres opcions: tornar-los els diners del seu vol, recol·locar-los en un altre aeronau o bé una nit d'hotel si han d'esperar molt a que surti el seu avió. La companyia de baix cost no dona cap explicació sobre els motius del col·lapse. En els primers dies ho va atribuir a la vaga de controladors a França malgrat ells eren la única companyia greument afectada per aquesta situació. Ara, Vueling es remet a un comunicat que faran públic aquesta tarda.

Sense solució a curt termini

El sindicat de pilots SEPLA atribueix la situació a una "mala planificació" per part de l'antiga direcció de la companyia que hauria programat més vols dels que realment podien atendre amb els recursos humans i tècnics dels quals disposen. El cap de la secció sindical del SEPLA a Vueling, José Mari Font explica que es va preveure "un creixement molt ambiciós, sense dotar la companyia dels mitjans humans i materials per fer-hi front". Font assegura que només arribar, els nous gestors van contractar 200 nous pilots però que alguns encara estan acabant de formar-se. I que aquest procés no es pot accelerar de cap manera. "Aproximadament en un mes estarà tothom al 100%" però ara cal "esperar que terminin la formació", que no hi hagi elements externs com les vagues d'aquests dies que els afectin "i esperar que al mes d'agost es pugui recuperar l'activitat normal".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00