Sociedad

Reclusos de tot Catalunya es traslladen a la presó de Ponent per fabricar palets

El centre penitenciari lleidatà no té prou interns amb els requisits necessaris per poder treballar al taller exterior de Raïmat.

Interns treballant al taller exterior que la presó de Ponent té a Raimat / CIRE

Una seixantena de reclusos d'arreu de Catalunya es traslladen durant els mesos d'estiu a la presó de Ponent per fabricar palets i caixes de fusta per la fruita. El centre penitenciari lleidatà no té prou interns amb els requisits necessaris per poder treballar en un taller exterior

JUAN JOSE TORRES, dr CIRE: des del taller de Raïmat 'oferim feina' a interns de totes les presons

03:57

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/040RD010000000158000/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Dels 120 interns que treballen al taller de Raïmat, més de la meitat són d'altres presons. Històricament era suficient la població penitenciària de Ponent per cobrir aquestes comandes d'empreses fruiteres. Ara la disminució d'interns, “permet ampliar l'oferta de feina” a d'altres presons, segons ha explicat el director del CIRE, Juan José Torres.

Hi poden treballar reclusos de tercer grau, és a dir, aquells que van a la presó a dormir, o de segon grau, que ja hagin gaudit d'algun permís penitenciari. Durant aquest estiu, la presó de Ponent preveu fabricar 350.000 palets de fusta i 2 milions de caixes per a la fruita.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00