Sociedad

Clam perquè ‘els Museus no es toquen’

Més de mig miler de persones demanen, davant el Museu de Lleida, un acord de govern que blindi l’art de Sixena i evitar que es traslladi a l’Aragó.

Imatge general de les persones que han omplert la plaça del davant del Museu de Lleida en la festa reivindicativa perquè l'art de Sixena es quedi a Catalunya. ACN

Lleida

“El president, el Govern i la Conselleria de Cultura haurien d’assumir, de forma decidida i clara i utilitzant totes els mecanismes legals i administratius, la defensa de la unitat de les col·leccions del Museu Nacional d’Art de Catalunya i el Museu de Lleida” demana el manifest, que ha llegit l’escriptor i periodista, Francesc Canosa, a les portes del Museu de Lleida.

FRANCESC CANOSA, escriptor. Llegeix el manifest reclamant la unitat de les col·leccions

01:40

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/040RD010000000158494/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

La Plataforma d'Entitats Culturals de Lleida demana al conseller de cultura, Santi Vila, que atengui l'acord del Parlament i de la Junta de Museus de Catalunya, contraris a qualsevol trasllat d’obres, i que la Generalitat no retorni cap peça al Monestir de Sixena. El portaveu, Xavier Quinquillà, considera que de no fer-ho ho hauria d'explicar molt bé: “ens sembla imprescindible i reclamen un cop més, que de forma urgent, hi hagi un acord de govern que expliciti de forma clara i ferma el compromís de la Generalitat amb la unitat dels Museus”.

XAVIER QUINQUILLÀ, portaveu entitats culturals: cal 'un acord de govern' per la unitat dels museus

00:14

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/040RD010000000158489/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

El director del Museu de Lleida, Josep Giralt, s’ha mostrat molt agraït pel suport rebut per la ciutadania en aquesta festa i espera que avui el conseller Santi Vila anunci quina és l’estratègia que emprendrà per arribar a bon port.

Música, poesia, dansa, castellers, gralles i gegants s’unien aquest dijous en aquesta festa reivindicativa, sota el lema 'els Museus no es toquen. Fem pinya pel museu'.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00