Sociedad

350 hectàrees cremades en un incendi originat a Rocallaura

Un altre foc calcina una cinquantena d'hectàrees més a Pallerols, a la comarca de la Segarra.

Imatge de l'incendi de vegetació al terme de Vallbona de les Monges / BOMBERS

Vallbona de les Monges

Ja són unes 350 hectàrees -meitat agrícoles meitat forestals- en el recompte a aquesta hora (20.20h), segons fonts del Agents Rurals, els que ha afectat l'incendi que cap a les 15.03h s'ha originat a Rocallaura, al terme municipal de Vallbona de les Monges (comarca d'Urgell).

Com a precaució, els Mossos han desallotjat un mas entre Vallbona i Nalec, on hi viuen dues persones, que es troba a l'exterior del perímetre de l'incendi per evitar els problemes causats per la fumera. El foc no amenaça cap nucli de població ni cap masia.

El foc s'ha estès del municipi de Vallbona de les Monges a Ciutadilla i Nalec, cremant vegetació agrícola i boscosa, i s'ha tallat la carretera LP-2335 entre Vallbona i Nalec, i, la L-201 entre Coll de la Portella i Maldà.

Es tracta d'un incendi, que ha començat en la zona cremada del turó de "Los Cantins", a la zona en què per Sant Joan es va calcinar un centenar d'hectàrees a causa de petards que es van llançar prop del bosc.

RAMON BERGADÀ, alcalde Vallbona de les Monges. Explica com s'ha originat el foc

00:18

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/040RD010000000158697/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Ara, els agents rurals estan investigant, si és una rèplica o reproducció d'aquest incendi, per que durant tot aquest passat més hi ha hagut uns quants rebrots, a l'estar el terreny molt sec. Una hipòtesi que descriu l'alcalde de Vallbona de les Monges, Ramon Bergadà.

Hi treballen 43 dotacions terrestres i 10 mitjans aeris. El foc encara no està estabilitzat i continua actiu. Hores d'ara hi bufa vent de marinada que dificulta les tasques.

Imatge de l'incendi de Pallerols des de l'Autovia A-2. / RÀDIO LLEIDA

Un altre foc a la Segarra

Imatge aèria de les 19.00 hores de l'incendi de Palleroles, a la Segarra / BOMBERS

A Pallerols, a la Segarra, un altre foc ha calcinat una cinquantena d'hectàrees i ha obligat a tallar l'autovia A-2. Es tracta d'un incendi agrícola a només 350 metres de l'autovia. Els Bombers han rebut l'avís a les 17.13 hores. Ha afectat la vall del Riquer, al sud del nucli de Pallerols, al municipi de Talavera.

S'hi han mobilitzat 15 dotacions terrestres i 5 mitjans aeris i en les tasques d'extinció hi han col·laborat diversos tractors, segons els bombers. L'incendi ha obligat a tallar l'autovia A-2 en tots dos sentits de la marxa i també la N-IIa, a l'alçada de Montmaneu, a la demarcació de Barcelona, segons ha informat el Servei Català del Trànsit.

 

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00