Sociedad

Els ciutadans l'àrea metropolitana s'estalviaran 80 cèntims al mes en el rebut de l'aigua

L'AMB proposa una rebaixa del 2,4% en la tarifa de subministrament després de 8 anys en els que s'ha acumulat un increment del 70%

Arxiu ACN

Barcelona

L'empresa que subministra l'aigua a Barcelona i a una vintena més de municipis havia proposat un increment de la tarifa de subministrament de l'1,6%. Però el govern metropolità no l'ha acceptat i en canvi ha establert una rebaixa del 2,34 per cent. Això, segons fonts de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), suposa que de mitjana cada família estalviarà més de 9 euros a l'any, uns 80 cèntims al mes. Però fonts del sector asseguren que en la majoria de rebuts l'estalvi mitjà serà de només 30 cèntims a l'any.

La rebaixa s'aplica només a una part del rebut de l'aigua, però "és la primera vegada que es redueix el preu després de 8 anys en els que s'ha acumulat un increment del 70%", segons ha explicat Eloi Badia, vicepresident de l’AMB i regidor d’Aigua i Energia de l’Ajuntament de Barcelona.

Per aconseguir reduir la tarifa de subministrament, l'Àrea Metropolitana ha rebaixat el cànon que cobra a l'empresa subministradora que està participada majoritàriament per Aigües de Barcelona (Agbar). Això vol dir que aquesta administració no ingressarà 20 milions d'euros anuals com fins ara, sinó 15. Tampoc es repercutirà en el rebut el milió d'euros que li costa a la companyia tractar les aigües que tenen un gran contingut de sals. I finalment l'empresa renegociarà amb els bancs les condicions financeres per reduir de 6,9 a 3,9 el tipus d'interès que està pagant.

La proposta s'ha d'aprovar en el Consell Metropolità i ratificada per la Comissió de Preus de Catalunya, per la qual cosa podria entrar en vigor a partir del mes de setembre.

Fonts d'Aigües de Barcelona, han explicat a Ser Catalunya que la proposta que ha presentat avui l'Àrea Metropolitana no és la que havien estat parlant amb ells. Diuen que no comptaven amb deixar fora del rebut el cànon que paguen per portar l'aigua amb gran contingut de sals per una canonada especial.

Des de l'AMB, amb aquesta mesura, també es fa pressió sobre la Generalitat. Asseguren que instaran al govern català a trobar la manera de reduir la part del rebut sobre la que té competències, igual que l'Àrea Metropolitana ha fet amb la seva.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00