Sociedad

L'Ajuntament assumirà la gestió del Port Olímpic

El govern de Colau vol canviar el model d'oci i millorar l'accessibilitat i la seguretat d'aquesta zona que ha expulsat els veïns dels barris propers

Entrevista a Jordi Giró i Roger Pallaros sobre el Port Olímpic

Entrevista a Jordi Giró i Roger Pallaros sobre el Port Olímpic

04:48

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/370RD010000001109167/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

La Generalitat cedirà a l'Ajuntament de Barcelona la titularitat del Port Olímpic. Els plans del govern d'Ada Colau són modificar el model d'oci d'aquest espai, que ha anat expulsant els veïns dels barris propers i que s'ha convertit en una zona pràcticament exclusiva per a turistes, especialment a la nit. Un lloc en el que s'han generat conflictes de convivència greus, entre els clients dels bars musicals i també amb els barcelonins que hi viuen a prop.

La tinent d'alcalde d'Urbanisme, Janet Sanz, assegura que faran canvis en la urbanització del Port Olímpic per fer-la més accessible i més segura i apostaran per un oci més familiar. Diu Sanz que "tenim l'oportunitat de pensar en un oci familiar, d'una qualitat social important". I és que veïns, Ajuntament i restauradors reconeixen que l'evolució del Port Olímpic s'ha convertit en un problema.

La Generalitat va cedir la gestió a l'Ajuntament a primers dels 90 a través d'una concessió a 30 anys, però el consistori la va deixar en mans d'empreses privades. Aquest contracte no finalitza fins el 2020 i serà llavors quan el govern català passarà la titularitat del Port Olímpic al consistori barceloní. Mentrestant, les dues administracions comencen ja a treballar en la definició del nou port olímpic. I d'aquí a 4 anys podran iniciar els canvis.

Aquest pacte entre el govern de Colau i el de Puigdemont s'analitzarà demà al ple perquè Convergència i Unió havia presentat un prec reclamant que el consistori assumís la titularitat del Port Olímpic.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00