Sociedad

Barcelona és la quarta ciutat d'Europa on han pujat més les pernoctacions en hotels

Concretament, avui dormen a la ciutat el doble de turistes que al l’any 2009 i és la ciutat que més creix sense ser capital d'estat

Las Rambles de Barcelona, un dels llocs més freqüentats pels turistes. / Getty Images

Barcelona

Ho recull un informe sobre el mercat hoteler a Barcelona. La crisi no ha afectat a les visites que rep la ciutat. De fet, això s'explica per l'augment de la presència de turistes espanyols i pel manteniment dels visitants internacionals. La principal implicació que ha tingut aquesta pujada del turisme és la creació de llocs de treball, un 30% en aquests sis anys. Joan Gallardo és un dels autors de l'informe: “des del 2010 el creixement de visitants ha estat constant, tant al 2014 com al 15 es van marcar records tant de nombre d’hostes com de pernoctacions”

Els autors també adverteixen que la situació d'incertesa que ha generat la moratòria hotelera del govern municipal pot allunyar algunes inversions. Creuen que l'Ajuntament flexibilitzarà el Pla Especial d'Usos Turístics, el PEUAT, perquè congela la creació d'hotels a les zones més turístiques de la ciutat. El motiu, diuen, és que si no Barcelona corre el risc de veure com continuen creant-se apartaments i pisos turístics il·legals per l'augment de la demanda d'establiments.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00