Sociedad

Crida per evitar abusos a les festes de Gràcia

L'Assemblea Feminista de Gràcia reclama prevenció per possibles abusos sexistes com els dels San Fermines i l'Ajuntament respon que ja hi treballa fa una crida a denunciar qualsevol tipus d'agressió durant les festes

Carrer del barri de Gràcia durant la seva Festa Major el 2015. / Cadena SER

Barcelona

Les activistes reclamen un telèfon d'atenció a les víctimes i que se suspenguin les festes si hi ha una sola agressió. El col·lectiu feminista alerta que la Festa Major de Gràcia s’està convertint, cada any més, en un esdeveniment multitudinari, com els Sanfermines, i assegura que això pot fomentar que hi hagi agressions. Clara Pons és la portaveu de l'assemblea: “les festes de Gràcia són una macrofesta dins de Barcelona que tot i aportar diners i donar imatge al barri, creen el caldo de cultiu per seguir acentuant les desigualtats que hi ha a la societat.”

Fonts de l'Ajuntament de Barcelona han assegurat la SER Catalunya que el govern d'Ada Colau té prevista una campanya de sensibilització durant les festes, sota el lema "Gràcia lliure d'agressions sexistes". A més, l’Ajuntament recorda que ja hi ha un telèfon d'atenció a les víctimes, que coordina la Generalitat i fa una crida a denunciar qualsevol agressió.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00