Sociedad

L'Ajuntament no retirarà "l’escultura de Samaranch"

El consistori fa marxa enrere després de parlar-ne amb l'autor de l'obra, l'escultor Joan Mora. Només es retirarà el text que fa referència a Samaranch però es mantindrà a l'estàtua com a homenatge als voluntaris

Escultura que commemora els Jocs Olímpics de Barcelona 92 que es vol retirar. / CiU

Barcelona

Finalment l'ajuntament no retirarà l'estàtua dedicada a l'expresident del Comitè Olímpic Internacional Joan Antoni Samaranch que hi ha a l'entrada del consistori. Després de parlar-ne amb l'autor de l'obra, l'escultor Joan Mora, el primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, ha anunciat a Facebook que només es retirarà el text que fa referència a Samaranch però es mantindrà a l'estàtua com a homenatge als voluntaris.

El líder del grup municipal de CiU a l’Ajuntament de Barcelona, Xavier Trias, había enviat una carta a l’Alcaldessa Ada Colau per demanar que no es retiri l’escultura de l'escultor Joan Mora que commemora els Jocs Olímpics del 92. La disputa va començar divendres passat quan el grup municipal de la CUP-Capgirem Barcelona va demanar que es retires “l’estàtua de Joan Antoni Samaranch”. El Govern va respondre favorablement a la petició dient que retiraria l’estàtua.

L'obra consisteix en bossa d’esport amb les anelles olímpiques i la torxa commemorativa dels jocs del 92. Creada per l’escultor barceloní Joan Mora, actualment està exposada al pati del consistori. L’escultura va ser regalada al govern municipal de l'època, amb Pasqual Maragall com alcalde de la ciutat, de part del Comitè Olímpic Internacional que presidia Samaranch.

El debat entorn la figura de Samaranch ve donada per les seves relacions amb el franquisme i, per aquest motiu, la CUP i Barcelona En Comú es mostren favorables a eliminar les referències a al seva persona.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00