Sociedad

Detinguts dos germans a Arbúcies per finançar Estat Islàmic

En les pròximes hores han de passar a disposició judicial a l'Audiència Nacional

La Guàrdia Civil registra dos domicilis als carrers Germana Assumpta i Segimon Folgaroles / ACN

Girona

Ja són a Madrid els dos germans detinguts a Arbúcies relacionats amb Estat Islàmic. La Guàrdia Civil creu que els diners que tenien els dos germans els feien servir per pagar els viatges a Síria i l'Irak dels combatents reclutats a Espanya.

La Guàrdia Civil els ha detingut aquest matí a Arbúcies, són dos germans marroquins de 22 i 33 anys, que segons els investigadors havien aconseguit captar desenes de persones a través de "missatges radicals" en defensa de l'islam.

Els han detingut a dos pisos dels carrers Germana Assumpta i Segimon Folgaroles i ara la policia escorcolla els dos domicilis.

Són dos homes que "fa anys que viuen" a Arbúcies, ha explicat a Ràdio Girona l'alcalde Pere Garriga. Un d'ells treballa a una empresa del municipi des de fa temps, està casat amb una noia d'Arbúcies i tenen dos fills que van a l'escola a aquest mateix poble.

Pere Garriga - Alcalde d'Arbúcies

00:29

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000119244/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Garriga afegeix que són dos homes "que feien vida normal i res feia pensar això", tot i així demana prudència i "no avançar fets" fins que acabi la investigació.

FINANÇAVEN ESTAT ISLÀMIC, SEGONS LA POLICIA

La Guàrdia Civil té constància que durant els últims mesos els dos detinguts han enviat de forma regular importants quantitats de diners suposadament destinats a finançar estructures d'Estat Islàmic (EI) a Síria i també a Irak. Enviaven diners per finançar el trasllat d'operatius a zones de conflicte.

Els dos detinguts, juntament amb un altre germà seu que va morir a Síria fa un temps, feien arribar els diners als administradors econòmics del Daesh a través d'identitats falses i també formaven part del "centre de captació econòmica" d'aquest grup terrorista a nivell internacional.

Segons la policia, aquesta és la primera investigació a tot Espanya on s'aconsegueixen evidencies concretes que demostren la "finalitat específica" d'enviar diners des d'Europa per facilitar l'organització i els desplaçaments d'operatius d'Estat Islàmic.

Després de les detencions, agents de la Guàrdia Civil registren els pisos dels dos germans per obtenir més proves que vinculin els detinguts amb els administradors financers d'EI.

INTERROGARAN ALS FAMILIARS

A més dels dos germans detinguts la policia ha marxat en un cotxe sense logotipar amb una germana i la dona d'un dels detinguts per interrogar-les en relació a les detencions dels dos homes.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00