Sociedad

600 manifestants contra l'ERO d'extinció de Nylstar

Treballadors, sindicats i representants polítics reivindiquen que la fàbrica és viable. La Generalitat ja busca inversors interessats en comprar Nylstar per "salvar-la"

Més de 600 manifestants van protestar ahir a Blanes contra el "tancament encobert" de Nylstar / ACN

Blanes

Més de 600 persones es van manifestar ahir a la tarda a Blanes per reclamar que no s'apliqui l'ERO d'extinció que ha presentat la direcció de l'empresa Nylstar i que preveu acomiadar 155 treballadors dels 219 de la plantilla.

La protesta va comptar amb el suport, entre d'altres, de l'alcalde de Blanes, el socialista Miquel Lupiáñez i del diputat del PSC al Congrés Marc Lamuà.

Els treballadors de Nylstar estan convençuts que l'empresa és "viable" si es arriba una important inversió externa i insisteixen que és inviable el pla que proposa la direcció (d'acomiadar 155 treballadors i que la fàbrica torni a produir amb només 60 persones). Recorden que Nylstar està aturada des del mes de febrer passat i arrossega un deute important que puja als 25 milions d'euros.

El secretari d'UGT a les comarques de Girona, Xavier Casas, recorda que "la culpa la té la direcció" de Nylstar a qui acusen de deixar morir l'empresa i reclama trobar un nou inversor per salvar aquest negoci que "té futur i mercat":

Xavier Casas - UGT

00:26

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000119314/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

La consellera de Treball de la Generalitat, Dolors Bassa, va anunciar ahir dimecres durant el ple del Parlament que ja han començat a buscar empreses interessades en comprar la Nylstar i salvar els llocs de treball:

Dolors Bassa - Consellera treball

00:25

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000119315/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Demà divendres comité d'empresa, Generalitat i la direcció de Nylstar es tornaran a reunir. Els dos darrers cops que s'han trobat no han arribat a cap acord.

BLANES VOL "SALVAR" NYLSTAR

L'alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, insisteix que Nylstar (antiga SAFA) és una "empresa centenària" que al poble la coneixen com "l'orgull de Blanes" i deixa clar que l'Ajuntament donarà tot el seu suport a la plantilla i sindicats per buscar la continuïtat de l'empresa. Afegeix que no permetran que es pugui "especular" amb els terrenys, ni permetran que es pugui reconvertir aquest sòl industrial per a usos comercials o residencials.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00