Sociedad

A presó, els dos germans detinguts a Arbúcies acusats de finançar Estat Islàmic

El germà petit estava preparat "per al combat", s'havia radicalitzat molt ràpid i tenia previst viatjar a Síria o quedar-se a l'Estat per fer un "altre tipus de servei per Estat Islàmic", segons el Ministeri d'Interior

Un dels dos germans detinguts dimecres a Arbúcies / ACN

Girona

El jutge de l'Audiència Nacional ha decretat presó sense fiança pels dos germans, de 22 i 33 anys, detinguts dimecres a Arbúcies acusats de finançar Estat Islàmic.

Els dos detinguts han negat totes les acusacions però el jutge els envia igualment a la presó i acusa a un dels dos germans de pertànyer a Estat Islàmic i a l'altre, de finançar el grup terrorista.

El jutge considera que el germà gran seguia l'exemple del seu tercer germà mort a Síria fa més d'un any quan lluitava com a combatent a favor d'Estat Islàmic. Sosté que enviava diners des d'Arbúcies a l'organització terrorista per finançar la captació de combatents a Europa per anar a Síria o Irak.

"ESTAVA A PUNT PER AL COMBAT"

El Ministeri d'Interior ha confirmat que el germà petit s'havia radicalitzat molt ràpid i "estava a punt per al combat". Segons el ministre en funcions, Jorge Fernández Díaz, el petit dels detinguts tenia previst marxar d'Arbúcies aquesta mateixa setmana, per anar a Síria com a combatent o bé, per quedar-se a l'estat per fer un "altre tipus de servei per Estat Islàmic".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00