Sociedad
TARRAGONA 2017

Ballesteros es reafirma: els jocs es faran malgrat la incertesa del pressupost

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros ha assegurat que els Jocs del Mediterrani de l’any vinent es celebraran i ha exposat que els milions que ha d’aportar el govern central arribaran perquè “hi ha acord amb els grups parlamentaris”.

Josep Fèlix Ballesteros i Josep Poblet signen un conveni que destinarà 1'3 milions d'euros a l'Estadi d'Atletisme de Camp Clar / Àlex Soler

Tarragona

Josep Fèlix Ballesteros, alcalde de Tarragona, ha tornat a assegurar, després de la signatura d’un conveni que aportarà fons per a l’Estadi Atlètic dels jocs, que l’esdeveniment esportiu de l’any vinent es celebrarà. El batlle ha incidit en que té la certesa de que els nou milions, que no han arribat abans de la primera data límit del 31 de juliol, arribaran. “Jo esperava que hi hagués govern”, s’ha excusat Ballesteros i ha recordat que “tenim acords amb els grups parlamentaris i assumeixen el compromís d’abonar els nou milions d’euros”.

No hi ha data límit

Tant Ballesteros com Javier Villamayor, Coordinador general dels Jocs Mediterranis, han explicat que els diners no poden arribar mentre no hi hagi un nou president i el govern estigui format. Davant de la incògnita de la data, el batlle ha exposat que tot i que els diners arribessin a principis del 2017, encara hi hauria temps per arribar amb garanties als jocs. Villamayor ha admès que hi ha alternatives tècniques de cara a una possible falta de govern, inclús passat l’any 2016, però no ha volgut explicar quines perquè tant ell mateix com Ballesteros tenen plena confiança en que els fons arribaran a temps.

Compromís no formal

Un dels motius que conviden a l’optimisme per part de l’organització és la predisposició dels grups parlamentaris a participar en els pressupostos un cop s’hagi establert un nou govern. Segons Ballesteros, compten amb la paraula del PP, el PSOE, Ciutadans i Convergència i estan negociant amb el grup d’en Comú Podem. El Batlle ha mostrat la seva voluntat de formalitzar aquests acords en un document on consti que les formacions estan d’acord a assumir els nou milions per al pressupost operatiu.

La meitat del pressupost d’Almeria 2005

Villamayor ha afirmat que el pressupost total operatiu per a dur a terme els Jocs de Tarragona giren en torn a la meitat del que va disposar Almeria l’any 2005. Així doncs, el Coordinador dels jocs Mediterranis ha estimat el pressupost entre 22 i 24 milions d’euros en front dels més de 40 que es van invertir en la ciutat andalusa.

Conveni per a l’Estadi d’Atletisme de Camp Clar.

Previ a les declaracions, s’ha dut a terme la signatura d’un conveni que destinarà 1,3 milions d’euros a l’Estadi d’Atletisme del barri de Camp Clar, xifra que suposa el 40% de la inversió necessària de 2,8 milions d’euros. Josep Poblet, President de la Diputació de Tarragona, ha agraït la bona col·laboració entre l’organització dels jocs, presidida per l’alcalde Ballesteros, i el consistori tarragoní amb la Diputació. A més, Poblet ha recordat que Tarragona també disposa de la plaça Tarraco Arena per si fos necessària de cara a la celebració dels jocs i ha conclòs que tant la ciutat com el Camp de Tarragona estaran llestos quan arribi la tant esperada data.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00