Sociedad

Un pas més cap a la desconnexió

JxSí i la CUP registren al Parlament la proposició de llei de l'Agència Tributària catalana, una de les tres normes de desconnexió d'Espanya

Roger Torrent, Maria Senserrich (JxSí) i Eulàlia Reguant (CUP) entrant a registre la proposició de llei del Codi Tributari de Catalunya / Mateos P. ACN

Barcelona

Junts pel Sí i la CUP han registrat avui al Parlament el text de la llei de l'Agència Tributària de Catalunya, una de les tres de "desconnexió" amb l'Estat, en què es preveu la creació d'un consell fiscal, un òrgan assessor en què figurarien acadèmics i experts en matèria tributària.

Segons han coincidit a indicar les ponents i diputades de JxSí i la CUP, Maria Senserrich i Eulàlia Reguant, respectivament, es tracta d'una demostració de la voluntat de complir amb el compromís adquirit d'elaborar les denominades com "lleis de desconnexió" respecte a l'Estat.

JxSí i la CUP han donat a conèixer aquesta iniciativa just en el moment en el qual el Consell de Ministres aprovarà aquest matí la presentació davant el Tribunal Constitucional d'un incident d'execució contra la resolució del Parlament per aprovar les conclusions del denominat procés constituent, que obre una via unilateral a la independència.

Sota la denominació de "proposició de llei del Codi Tributari i d'aprovació dels llibres primer, segon i tercer, relatius a l'Administració Tributària de la Generalitat de Catalunya", els ponents han dissenyat l'esquelet de la futura administració tributària catalana.

Amb aquesta finalitat, preveuen un capítol de disposicions generals, un altre de creació de l'Agència Tributària de Catalunya i la Junta de Finances, un Consell Fiscal i també un Institut d'Investigació i Formació.

La ponència redactora d'aquesta llei ha finalitzat avui els seus treballs i, a l'igual com va ocórrer amb la de creació de l'Agència Catalana de Protecció Social, els grups proposants l'han desgranat en dues parts, sent la primera la que han donat a conèixer aquest matí, mentre que la segona serà elaborada després de les vacances d'estiu.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00