Sociedad
SUCCESSOS

Un nen de sis anys troba una granada de la Guerra Civil llançada pels republicans

La troballa es va produir mentre caminava amb els seus pares per la Morera del Montsant. Davant un artefacte així, els Mossos demanen que siguin avisats inmediatament sense tocar-lo.

Cedida

Reus

El passat divendres els Mossos d’Esquadra de l’Àrea de Desactivació d’Artefactes Explosius van recollir una granada de la Guerra Civil. Un nen de sis anys va localitzar l’explosiu mentre feia una excursió amb els seus pares pels voltants de la Morera de Montsant al Priorat. En veure l’objecte el menor va cridar als seus pares sense tocar-lo i van avisar a la policia quan van veure que es tractava d’una granada.

L’artefacte es trobava al camí que va des de Morera del Montsant fins el Grau de Salfores. El punt exacte és un indret difícil de localitzar i els Mossos van poder accedir-hi gràcies a les indicacions de la família que va trobar l’explosiu.

Els agents es van encarregar de recollir l’objecte i comprovar que es tractava d’una granada del tipus pinya llançada durant la Guerra Civil, fabricada a Polònia i utilitzada per l’exèrcit republicà.

Els Mossos d’Esquadra insisteixen en la necessitat de ser avisats immediatament després d’haver trobat un artefacte explosiu d’aquestes característiques sense tocar-los. Molts d’aquests explosius antics estan fabricats amb ferro i amb el pas del temps, s’han rovellat fent que els sistemes de seguretat estiguin malmès i siguin propensos a explotar.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00