Sociedad

Gallego (CCOO) reclama a Junqueras que convoqui sindicats i patronals per abordar els pressupostos

El secretari general de l'organització descarta una fusió amb la UGT si no s'hi sumen la resta de sindicats

Entrevista a Joan Carles Gallego, Secretari General de CCOO

Entrevista a Joan Carles Gallego, Secretari General de CCOO

25:01

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/370RD010000001117049/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

El secretari general de CC.OO., Joan Carles Gallego, ha demanat aquest dimarts al vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, que convoqui ja una taula amb els agents socials per començar a abordar els pressupostos de 2017.

"Creiem que hauríem d'estar ja parlant dels pressupostos i això no es pot fer en una negociació exclusiva de les altes esferes polítiques. El Govern hauria d'obrir taules de negociació, diàleg i concertació amb els sindicats i els empresaris per veure quines són les prioritats socials i econòmiques on incidir", ha reivindicat en una entrevista al Balcó de SER Catalunya.

Gallego ha reclamat que aquests nous comptes responguin a tres prioritats: recuperar drets socials, atendre la pobresa i la desigualtat, i consolidar la recuperació econòmica, "posant les bases per atreure inversions industrials".

"El que li hem demanar a la política es que doni respostes als problemes de la gent de treballadora, i per fer-ho necessitem uns pressupostos clars, que siguin expansius i que posin les bases del necessari canvi de model industrial i productiu", ha esgrimit.

En aquest sentit, ha admès que els pressupostos de 2016, tot i ser "encara insuficients" són un bon punt de partida per començar a treballar en els de l'any vinent: "A partir d'aquell esquema, que intentava trencar amb anys anteriors, es podrien vestir uns bons pressupostos de 2017".

El Secretari General de CC.OO, Joan Carles Gallego, als estudis de SER Catalunya.

El Secretari General de CC.OO, Joan Carles Gallego, als estudis de SER Catalunya. / Carles Hernández

DESCARTA LA FUSSIÓ

El líder sindical també ha descartat una fusió entre CC.OO. i l'UGT de Catalunya, malgrat que les dues organitzacions van obrir la porta a explorar aquesta via.

"La fusió entre CC.OO. i la UGT no tindria sentit en aquests moments, s'hauria de parlar en tot cas de la fusió de tots els sindicats en una única gran Central Sindical democràtica i unitària pels treballadors", ha reflexionat.

Gallego ha recordat que a Catalunya hi ha al voltant de 400 "sindicats i sindicatets" i al conjunt de l'Estat més de 1.000: "O ens unifiquem tots o el que hem de fer és buscar protocols de treball conjunt".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00