Sociedad

Gallego (CCOO) reclama a Junqueras que convoqui sindicats i patronals per abordar els pressupostos

El secretari general de l'organització descarta una fusió amb la UGT si no s'hi sumen la resta de sindicats

Entrevista a Joan Carles Gallego, Secretari General de CCOO

Entrevista a Joan Carles Gallego, Secretari General de CCOO

25:01

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/370RD010000001117049/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

El secretari general de CC.OO., Joan Carles Gallego, ha demanat aquest dimarts al vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, que convoqui ja una taula amb els agents socials per començar a abordar els pressupostos de 2017.

"Creiem que hauríem d'estar ja parlant dels pressupostos i això no es pot fer en una negociació exclusiva de les altes esferes polítiques. El Govern hauria d'obrir taules de negociació, diàleg i concertació amb els sindicats i els empresaris per veure quines són les prioritats socials i econòmiques on incidir", ha reivindicat en una entrevista al Balcó de SER Catalunya.

Gallego ha reclamat que aquests nous comptes responguin a tres prioritats: recuperar drets socials, atendre la pobresa i la desigualtat, i consolidar la recuperació econòmica, "posant les bases per atreure inversions industrials".

"El que li hem demanar a la política es que doni respostes als problemes de la gent de treballadora, i per fer-ho necessitem uns pressupostos clars, que siguin expansius i que posin les bases del necessari canvi de model industrial i productiu", ha esgrimit.

En aquest sentit, ha admès que els pressupostos de 2016, tot i ser "encara insuficients" són un bon punt de partida per començar a treballar en els de l'any vinent: "A partir d'aquell esquema, que intentava trencar amb anys anteriors, es podrien vestir uns bons pressupostos de 2017".

El Secretari General de CC.OO, Joan Carles Gallego, als estudis de SER Catalunya. / Carles Hernández

DESCARTA LA FUSSIÓ

El líder sindical també ha descartat una fusió entre CC.OO. i l'UGT de Catalunya, malgrat que les dues organitzacions van obrir la porta a explorar aquesta via.

"La fusió entre CC.OO. i la UGT no tindria sentit en aquests moments, s'hauria de parlar en tot cas de la fusió de tots els sindicats en una única gran Central Sindical democràtica i unitària pels treballadors", ha reflexionat.

Gallego ha recordat que a Catalunya hi ha al voltant de 400 "sindicats i sindicatets" i al conjunt de l'Estat més de 1.000: "O ens unifiquem tots o el que hem de fer és buscar protocols de treball conjunt".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00