Sociedad

A La Bisbal i Forallac ja es pot tornar a beure aigua de l'aixeta

L'aigua de La Bisbal i Forallac ja torna a ser apta per beure i cuinar. Ho ha confirmat l'Agència de Salut Pública de Catalunya, que ha acreditat que els nivells de plaguicides a l'aigua estan per sota els nivells màxims permesos. La setmana passada es van haver d’instal·lar dos filtres de carbó actiu a la xarxa d'abastament.

Els bisbalencs ja poden beure aigua de l'aixeta un altre cop. / Ràdio Girona

Girona

Tant La Bisbal com Forallac no podien fer servir aigua de l'aixeta per beure i cuinar des del 4 d'agost, quan es van detectar que els nivells de Diuron i Terbutilazina superaven els nivells permesos per Salut.

L'alcalde de La Bisbal, Lluís Sais, creu que la situació s'ha dramatitzat perquè, realment, només hi havia afectada una part petita del consum.

Lluís Sais, alcalde de La Bisbal

00:26

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000120030/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Des de l'Ajuntament mantindran uns dies més el repartiment d’aigua amb camió cisterna per si encara hi ha algun veí afectat pels talls i també es mantindran els filtres de carbó actiu fins que es trobi una solució definitiva al problema.

El mes de setembre està prevista una reunió entre els consistoris afectats i l'Agència Catalana de l'Aigua.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00