Sociedad

Jordi Sànchez "convençut" que la demanda del RUI serà "escoltada" per Puigdemont

Preveu que els propers dies es reunirà amb el president català per abordar "com orientar els últims mesos del procés"

Jordi Sànchez als estudis de SER Catalunya en una foto d'arxiu / Xavier Sánchez CADENA SER

Barcelona

El president de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Sánchez, s'ha mostrat "convençut" que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, assumirà la convocatòria d'un referèndum unilateral d'independència (RUI) per l'any 2017.

Jordi Sànchez a 'Hora 14 Catalunya' (25-08-2016)

05:12

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/370RD010000001117575/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

"Estem convençuts que la demanda, que en aquests moments crec que és molt majoritària, serà escoltada per la majoria del Parlament i, entre aquesta majoria, lògicament, pel propi president Puigdemont", ha afirmat aquest dijous en una entrevista a l'Hora 14 de SER Catalunya.

Sánchez ha advertit als partits independentistes que l'ANC "exigirà" aquest RUI "des de la complicitat, però també des de la fermesa" i ha recordat que aquesta reivindicació serà "present" a la manifestació de l'11 de setembre.

"Entenem que les institucions tenen ara una responsabilitat que segur que no es trauran de sobre, però nosaltres els hi recordarem que també ens tenen al seu costat perquè ho puguin fer amb les màximes garanties", ha continuat.

Reunió amb Puigdemont

L'ex adjunt del síndic de greuges ha avançat que, tot i que encara no hi ha data, tot apunta que es reunirà amb Puigdemont els propers dies "per veure com orientar aquests últims mesos del procés", i també ha donat per fet que serà rebut pel president durant la Diada.

"La trobada més institucional de l'11 de setembre es produirà, probablement, el mateix 11 a la tarda o el dia abans", ha explicat Sànchez, qui ha anunciat que aquest any també demanarà ser rebut per Carme Forcadell.

Tot i que ha reclamat que a la manifestació hi sigui "tothom", també ha demanat ser "molt respectuós" amb la decisió que puguin prendre "persones que ocupen un càrrec institucional", com Puigdemont, Forcadell o Ada Colau.

"Ells han de valorar, en funció dels seus criteris, si pertoca o no ser-hi. Hi sigui o no hi sigui el president, l'alcaldessa o la presidenta del Parlament, sí que tenim clar que el suport perquè l'11 de setembre sigui un èxit hi serà", ha conclòs.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00