Sociedad

Clam contra la precarització del sector turístic

La UGT informa els turistes de la precarització del sector turístic

Membres de la UGT repartit octavetes a Les Rambles de Barcelona. / Mar Vila SER Catalunya

Barcelona

El sindicat UGT ha denunciat davant dels turistes de la Rambla de Barcelona l'explotació laboral que pateixen els propis treballadors que els estan atenent durant la seva estada a la ciutat. Els han repartit fulletons informatius de les condicions amb les quals treballen el personal del sector turístic.

Representants de l'UGT i treballadors del sector han repartit octavetes als turistes que passaven per la font de Canaletes. La reivindicació és part de la campanya 'A igual feina, igual sou', que denuncia el frau de les empreses multiserveis, empreses que presten serveis de neteja, transport, manteniment o hostaleria a altres empreses. Segons el sindicat les condicions laborals dels seus treballadors són molt pitjors, amb uns salaris un 40% més baixos perquè no segueixen els convenis col·lectius del sector. Camil Ros, secretari general de la UGT de Catalunya, ha qualificat la situació d'injustícia:

Camil Ros - Injusticia clara

00:18

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/370RD010000001117531/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

El sindicat assegura que la derogació de la reforma laboral és imprescindible perquè permet, en paraules de Ros, que aquestes empreses multiserveis explotin de forma legal els seus treballadors. Ros ha contraposat els bons números del turisme a Barcelona amb la situació de precarietat que viuen, per exemple, les cambreres d'hotel.

La UGT ha advertit que si Inspecció de Treball actua per frenar aquestes situacions el mateix sindicat es plantarà davant de les empreses que no ofereixin als seus treballadors unes condicions laborals i salarials dignes. Camil Ros creu que Inspecció de Treball està "sota mínims", però que això no és excusa per no actuar al respecte.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00