Sociedad

El CIE allibera l'home amb problemes de salut mental

La Policia Nacional ha hagut de posar en llibertat l'intern per ordre judicial quan es disposava a deportar-lo

Imatge de l'exterior del CIE de la Zona Franca. / Quique García EFE

Barcelona

L'intern del CIE que pateix problemes de salut mental ha estat alliberat finalment ahir dijous 25 d'agost a última hora de la tarda. La Policia Nacional l'anava a expulsar del país però finalment el van haver de deixar en llibertat, d'acord amb la resolució del jutge de control del centre.

Segons fonts de la Policia Nacional, el jutge va determinar que si aquesta persona no es podia deportar "per qualsevol motiu" se l'havia d'alliberar immediatament. La policia va decidir que no l'expulsava d'Espanya perquè l'home tenia una actitud violenta que feia impossible la seva deportació. En conseqüència, no va quedar més remei que deixar-lo en llibertat, seguint la resolució judicial.

La plataforma Tanquem els CIEs atribueix l'alliberament a la pressió social i mediàtica d'aquests darrers dies. L'advocat i portaveu del col·lectiu, Andrés García Berrio, diu que "entenem que l'oposició a aquesta deportació està totalment condicionada per l'estat psiquiàtric d'aquesta persona". García Berrio ha afegit que "sempre creiem en què els jutges ens acaben donant la raó des d'un punt de vista de Drets Humans".

El passat dimarts la plataforma va denunciar que aquest intern, que ha passat 23 dies dins del CIE, no estava ben atès perquè el centre no disposa d'una unitat de psiquiatria. Aquesta persona estava seguint un tractament mèdic fora del centre d'internament i havia protagonitzat almenys un intent de suïcidi i una vaga de fam. Justament aquest dijous el mateix auto judicial que li ha acabat retornant la llibertat havia arxivat la petició de Tanquem els CIEs perquè, segons el jutge, l'intern sí rebia l'atenció mèdica pertinent.

En aquest sentit, Tanquem els CIEs valora positivament l'alliberament d'aquesta persona, però no es descarta que el jutge en torni a ordenar l'internament durant els pròxims dies o bé, directament, una deportació exprés. En tot cas demanen que aquesta persona pugui continuar amb el tractament mèdic que necessita fora del centre.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00