Sociedad

La biodiversitat a les platges barcelonines no és tan diferent a la de la Costa Brava

És una de les conclusions de les biòlogues d'"Anèl·lides", un projecte que ha permès bussejar a una trentena de persones durant l'agost a la costa barcelonina i observant-se la flora i la fauna

CIÈNCIA CIUTADANA A LES PLATGES DE BARCELONA

CIÈNCIA CIUTADANA A LES PLATGES DE BARCELONA

01:47

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/370RD010000001118234/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

La biodiversitat de les platges de Barcelona no està tan perjudicada com es podria pensar. Ho han pogut comprovar les impulsores d'"Anèl·lides", una empresa que, durant l'agost, ha organitzat sessions de busseig per observar l'estat del mar davant la costa barcelonina.

Organitzades en col·laboració amb Vies Braves i l'Ajuntament de Barcelona, una de les conclusions després de tot el mes bussejant per les diferents platges de la ciutat -la Barceloneta, Mar Bella i Nova Mar Bella- és que al mar barceloní també s'hi pot observar, si un s'hi posa, bona part de la fauna i la flora que es podria veure, per exemple, a la Costa Brava. "Tenim una diversitat de fons, de sorra i de litoral superficial molt interesant", explica l'oceanògrafa Elisabet Paüls, que remarca que a la cosata barcelonina es poden observar fabrins o julioles de colors molt llampants".

D'entre tota la fauna de la costa barcelonina, destaquen els molls o rogers, orades, castanyoletes, fadrins o julioles i molts, molts eriçons.

Fins a una trentena de persones han estat fotografiant molls o rogers, orades, castanyoletes, fadrins o julioles i molts, molts eriçons, i han penjat aquestes fotos al web Natusfera. És el que es coneix com a "ciència ciutadana", on qualsevol persona pot col·laborar en la recollida de dades o imatges en el marc d'un projecte científic.

Des d'Anèl·lides destaquen que encara que Barcelona compta amb un dels ports més grans de la Península, des del mateix Port fan una gran feina en la preservació del mar. La voluntat de les creadores d'Anèl·lides és estendre aquestes observacions a projectes educatius per les escoles, a partir del mes de setembre.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00