Ocio y cultura
CULTURA

L' Alcora recordarà a Michavila amb un carrer i una sala expositiva

L'equip de govern ha presentat una declaració institucional amb motiu de la recent defunció d'aquest “Alcorí Distingit”

Agencia

L'Alcora

L'equip de govern de l'Alcora ha presentat al ple municipal, celebrat aquest dilluns, una declaració institucional amb motiu de la recent defunció del pintor alcorí Joaquín Michavila Asensi als 90 anys.

La declaració rubricada per tots els grups polítics, pretén, a més de lamentar la pèrdua irreparable d'aquest il·lustre pintor, rendir homenatge a Michavila i dedicar-li un carrer del municipi. A més, la intenció de l’ajuntament és posar el seu nom a una sala expositiva “en reconeixement als seus destacats mèrits” i “com a mostra de gratitud per portar amb orgull el nom de l'Alcora al més alt”, segons recull la declaració.

Aquestes distincions es duran a terme en base al dossier elaborat pel Cronista Oficial de la Vila, José Manuel Puchol, qui destaca que, a l'any 1998, va ser nomenat “Alcorí Distingit”. El ple de l'Ajuntament de l'Alcora, celebrat el 20 de gener de 1998, va aprovar per unanimitat- a petició d'UPV- concedir-li aquest merescut reconeixement.El protocol es va formalitzar el diumenge 23 d'agost, setmana cultural de les Festes del Crist, al saló gòtic de la Casa de la Música.

Trajectòria de l'artista

Joaquín Michavila Asensi va nàixer a l'Alcora el 21 de gener de 1926, a un domicili de la calle Travessia Calvari. El seu pare, Joaquín Michavila Vila, va ser mestre nacional, destinat en el municipi. Als pocs anys d'edat es va desplaçar, juntament amb la seua família, a València on va estudiar Magisteri i Belles arts en l'Escola Superior de Sant Carles.

És considerat un dels mestres de l'abstracció pictòrica valenciana. Va formar part del Consell Valencià de Cultura durant la seua primera etapa. Així mateix, va pertànyer, des de la seua fundació, als grups d'avantguarda “Els Set”, “Parpalló” i “Antes del Arte”. Va realitzar nombroses exposicions a diferents ciutats d'Espanya, Itàlia, EUA, Brasil i Àustria, en altres països. Entre els seus premis, destaca la distinció de la Generalitat Valenciana al Mèrit Cultural, concedida l'any 2010, o el Premi de les Arts Plàstiques de la Generalitat de 2007.

També ha obtingut diversos premis en exposicions nacionals i locals. Cal ressaltar, a més, que va realitzar escenografies per a obres de destacats escriptors i dramaturgs com Valle-Inclán, Ionesco, Beckett, Brecht, Ana Diosdado i Eduardo Quiles, entre uns altres.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00