Sociedad
SALUT

Som com Som denuncia que la detecció del VIH a Andorra està "obsoleta"

L'associació atén molts usuaris amb dubtes sobre les noves pràctiques sexuals i el risc d'aquestes

ANA

Som com Som denuncia que els procediments de detecció del VIH a Andorra estan "obsolets".

L'associació andorrana que defensa els drets del col·lectiu LGBTI està centrant actualment la seva activitat en la divulgació i informació del virus de la Sida i les malalties de transmissió sexual. De fet, l'associació ha incorporat un especialista en la matèria per solucionar els dubtes que els hi arriben i per fer els acompanyaments dels portadors.

Una feina que, segons el president de l'entitat, Carles Perea, s'hauria d'estar fent des del ministeri de Salut i en el món educatiu. Perea ha denunciat que el país està "obsolet" en aquesta matèria i no està complint els terminis de l'OMS, començant per la detecció: “a Andorra encara estan fent els anàlisis de sang per diagnosticar el VIH i no hi ha la prova ràpida, que a Catalunya ja la fan a les farmàcies”.

De moment, doncs, l'associació ha proposat un conveni de col·laboració amb Salut, per dur a terme feina de divulgació però també de recollida de dades, ja que, segons Perea, les que es disposen actualment no són fiables.

Els usuaris que es dirigeixen a l'associació per parlar d'aquesta matèria, tenen dubtes sobretot pel que fa a noves pràctiques sexuals i el risc d'aquestes.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00