Sociedad
ECOLOGIA

Tres tortugues nascudes a la platja llarga han sigut alliberades aquest dimecres

Els exemplars de tortuga babaua són les úniques supervivents de tota la posta duta a terme a la mateixa costa al 2014. Les tortugues porten un xip per conèixer la seva localització exacta.

Una de les tortugues alliberades aquest dimecres a la Platja Llarga / ACN

Tarragona

Aquest dimecres s’han alliberat tres exemplars de Tortuga Babaua a la platja llarga de Tarragona. Els animals van néixer fa 2 anys a la mateixa platja i són els únics de tota la posta que han sobreviscut al període de recuperació.

L’acte s’ha dut a terme davant d’un gran nombre d’assistents entre els quals hi havia banyistes i un dispositiu encapçalat per tècnics de la Xarxa de Rescat de Fauna Marina de la Generalitat. Les tortugues han entrat a les aigües del Mediterrani i s’hi han endinsat per tornar a la vida en llibertat. Les tres han sigut proveïdes d’un xip identificador com els que porten els gossos. Dues d’elles compten amb un emissor que permet conèixer la seva localització exacta de forma permanent.

Els exemplars alliberats han arribat a mesurar entre 25 i 29 centímetres de llargada i han pesat entre tres i quatres quilos i mig.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00