Actualidad
HISTÒRIA

Qui era el rei Jaume I?

Aquest cap de setmana Salou torna a celebrar la festa dedicada al rei català i d’aquí que ens volem endinsar en qui va ser, què va fer i com s’ha explicat i representat.

Qui era el rei Jaume I?

Qui era el rei Jaume I?

Marta Serrano:'Baixava del cavall i era com un peó perquè li agradava lluitar amb les armes'.

19:35

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/039RD010000000094519/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Tarragona

“Baixava del cavall i era com un peó perquè li agradava lluitar amb les armes". Marta Serrano professora d’història de l’Art de la URV. Amb ella hem volgut conèixer molt millor la figura del Rei Jaume I el Conqueridor. Un home valent al que "alguns membres de la nobles l'instaven a que no fos tant valent”. I és que hi ha una cosa que sovint no es té en compte i és que el rei Jaume "creia que tenia a Déu de la seva banda".

Marta Serrano. Ha de l'Art URV / Jordi Cartañá

Un rei d'anunci

"Deien que era altíssim guapíssim, molt alt i d’ulls verds… Que tenia una envergadura important.". Amb aquestes paraules Serrano descriu el que s’explica de com era el rei i és on ens hem preguntat si aquesta descripció es corresponia amb la realitat. " La veritat és que fins al renaixement , el retrat, no era fidel a la realitat". Dit d’una altra manera, no existia la necessitat de que hi hagués amb aquesta correspondència. Un rei era un rei perquè "Podia ser baixet i gordo i estar representat com una persona alta i meravellosa".

Per quan la Sèrie de TV?

La vida de Jaume I, com a monarca i persona, els fets que el van envoltar de ben petit és material de primeríssima mà per fer-ne una sèrie de televisió. “El van voler matar de petit” ha sentenciat Serrano. I hem anat descobrint que va tenir una joventut convulsa quan, per exemple, amb 12 anys el van casar i es va trobar que havia de “complir” al llit com un adult quan tot just era un adolescent.

Però aquestes només són algunes de les pinzellades d’una vida, una història i llegenda molt més amplis que de ben segur continuarem resseguin en futures entrevistes.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00