Sociedad

Els metges del sistema de salut privada, més satisfets que els de la pública

Els metges de les comarques de Girona que treballen al sistema de salut privat estan més satisfets que els de la pública. Els motius principals són la diferència de salari i la càrrega de treball.

ACN

Girona

Així ho confirma una enquesta del col·legi de metges de Girona, que ha preguntat a més de 500 professionals de la demarcació.

Ara mateix els metges del sector privat valoren el seu salari amb una nota de 6’5 sobre 10 mentre que els de la pública li posen poc més d'un 3.

La càrrega de treball també és un factor important a l'hora de valorar la satisfacció. Al sector privat els metges se senten menys pressionats i li posen un 8 de nota. El sistema públic, en canvi, suspèn.

El president del col·legi de metges de Girona, Josep Vilaplana, diu que aquesta situació s'ha accentuat en els últims anys degut a les retallades a Salut.

Josep Vilaplana, president del col·legi de metges

00:23

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000120301/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Les condicions de treball i els recursos per a la formació són dos indicadors més que s'han tingut en compte en l'enquesta. En aquests dos casos, el sector privat també en surt més ben valorat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00