Sociedad

La Mercè i Damm, al punt de mira

La CUP de Barcelona exigeix explicacions pel patrocini d'Estrella Damm a les festes de la Mercè

Presentació de les Festes de la Mercè, patrocinades per Estrella Damm / Pérez J. ACN

Barcelona

El grup municipal de la CUP a Barcelona vol una explicació del govern municipal (Barcelona En Comú i el PSC) pel patrocini d'Estrella Damm a les festes de la Mercè. Demanen la compareixença del tinent d’alcaldia de cultura, Jaume Collboni, perquè doni detalls sobre el vincle entre l'Ajuntament i el Grup Damm.

La regidora de la CUP, Maria Rovira, ha assenyalat que "aquesta situació entra en total contradicció amb el fet que el govern digui que no treballarà amb empreses que hagin practicat l'evasió fiscal". A més, Rovira ha assegurat que "el fet que Estrella Damm patrocini la Mercè beneficia l'empresa fiscalment" i ho ha titllat de "doblement cínic". La regidora cupaire també ha sol·licitat l'expedient complet per analitzar la relació de patrocini entre Estrella Damm i les festes de la Mercè.

Collboni havia desvinculat el cas que esquitxa el grup Damm de la festa major de Barcelona. El govern municipal defensa que no entren a concurs públic empreses investigades o imputades en delictes d'evasió fiscal. En aquest cas es tracta d'un patrocini, però la CUP entén que un cop reconeguts els delictes la relació entre l'Ajuntament i Damm no pot continuar.

Ahir es va saber que la família Carceller, propietària d'Estrella Damm, ha reconegut delictes d'evasió fiscal i blanqueig de capitals per valor de 70 milions d'euros i n'ha hagut de pagar 92 per evitar el judici i la presó.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00