Sociedad

Busquen una feromona que permeti eliminar el corc del suro

El sector forestal està buscant una feromona que permeti eliminar el corc de les sureres de les comarques de Girona. Aquest corc és el principal llast per la competitivitat d'un sector que intenta recuperar el terreny perdut els últims anys, en els que s'han abandonat moltes explotacions. També s'està investigant diferents tipus d'aclarides i estassades perquè els arbres siguin més grans i robustos.

blocs.xtec.cat

Girona

Són els principals eixos d'un projecte que es diu Life-Suber i en el que hi ha implicats els principals actors del sector. La lluita contra el corc és l’objectiu número 1.

Ara s'instal·len trampes en determinades èpoques de l'any per capturar i matar el corc però aquest estiu se n'han capturat de vius amb l'objectiu de trobar una feromona que els atraigui i que permeti fer trampes més efectives i més selectives, explica Josep Maria Tusell, responsable tècnic del Consorci Forestal de Catalunya.

Josep Maria Tusell, responsable tècnic del CFC

00:25

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000120691/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

El projecte, que té camps experimentals al Montnegre, les Guilleries, les Gavarres i l'Albera, també està assajant diferents tipus d'estassades i d'aclarides per protegir millor les parcel·les del foc i tenir sureres més robustes. Això no només donaria un millor suro sinó que blindaria els arbres de les plagues.

Ara mateix hi ha unes 40.000 hectàrees de sureres de qualitat a Catalunya i gairebé totes són a les comarques de Girona.

Raül Muxach

Raül Muxach

En Ràdio Girona desde 1998. Redactor de informativos y narrador de partidos de futbol y baloncesto.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00