Sociedad
SOCIETAT

Tarragona celebra el dia internacional de l'Alzheimer amb actes de conscienciació

Les activitats de l'edició d'aquest any tenen l'objectiu de donar visibilitat a la figura de l'acompanyant i de les famílies que viuen la malaltia des de fora la malaltia degenerativa

Més de 35.800 persones d'entre 65 i 85 anys pateixen Alzheimer a la demarcació de Tarragona / Elisenda Rosanas ACN

Tarragona

L'associació de familiars de malalts d'Alzheimer de Tarragona estarà aquest dimecres en un estand al carrer Canyelles, tocant a la Rambla Nova, amb l'objectiu de donar veu a totes aquelles persones que viuen de prop la malaltia. Des de l'entitat expliquen que en tota la demarcació hi ha 35.841 persones afectades per Alzheimer i altres malalties neurodegeneratives similars i que només a la ciutat de Tarragona la xifra s'eleva fins a 3.020.

Els membres de l'organització reclamen que les administracions donin més suport econòmic a la causa i demanen que l'acompanyant ocupi un millor lloc. Jaume Solé, president de Associació de familiars de malalts d'Alzheimer de Tarragona assegura que amb l'estat de la la llei de dependència "anem enrere" i opina que es troben en una "situació precària" en el reconeixement de la tasca que realitzen aquestes persones.

En les reivindicacions d'enguany també demanen més revisions per veure l'avanç de la malaltia a part de la sessió de detecció i lluiten perquè les associacions d'aquestes característiques puguin començar a col·laborar amb la xarxa sanitària oferint tallers d'estimulació cognitiva. Per aquest any, les entitats i els assistents al pregó de Santa Tecla lluiran una samarreta verda com a mostra de solidaritat amb el col·lectiu.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00