Sociedad

El saló de plens portarà el nom de Carles Pi i Sunyer

Tots els grups, menys Ciutadans i PP, han recolzat que aquesta sala deixi de ser "de la Reina Regent" i s'identifiqui amb el que va ser alcalde republicà de Barcelona entre 1934 i 1937

El saó de plens, que portarà el nom de Carles Pi i Sunyer / Ajuntament de Barcelona

Barcelona

El saló de plens de l'Ajuntament de Barcelona deixarà de dir-se "de la Reina Regent" i passarà a portar el nom de Carles Pi i Sunyer, alcalde republicà de la ciutat entre 1934 i 1937. S'han pronunciat a favor del canvi tots els grups excepte Ciutadans i el PP

El comissionat de memòria històrica de l'Ajuntament, Ricard Vinyes, ha defensat la tria de Carles Pi i Sunyer destacant la seva trajectòria política. Segons Vinyes "compleix els principis de democràcia, catalanitat i neutralitat religiosa" que exigeix el reglament municipal.

Convergència, Esquerra Republicana i la CUP han donat suport al canvi de nom, tot i que els republicans han criticat que el govern no hagi buscat un major consens abans de portar-ho a votació.

El portaveu de Convergència, Joaquim Forn, ha assegurat que la figura de Pi i Sunyer reuneix els valors democràtics i de catalanitat "que inspiren aquesta ciutat de Barcelona".

Des d'Esquerrra Republicana, Jordi Coronas, ha explicat que consideren que aquesta és una bona proposta, no només perquè fos un alcalde del seu partit. Coronas ha afegit que "tot el que sigui canviar noms referits a la simbologia monàrquica, ens assemblarà bé".

El regidor de la CUP, Josep Garganté, ha assegurat que donen suport al canvi de nom "i a enterrar simbólicament la memòria de la monarquia borbònica".

En contra han votat Ciutadans i PP. El regidor Paco Sierra ha justificat el seu posicionament assegurat que Carles Pi i Sunyer va ser alcalde molt poc temps i que no és una figura neutral, sinó amb una forta càrrega política. Des del PP, Àngels Esteller, ha assegurat que no hi ha cap necessitat de fer el canvi de nom. I ha acusat el govern de Colau de tenir "voluntat de confrontar i una obsessió revisionista".

L'acord també preveu una reforma en profunditat del saló de plens.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00