Sociedad

El ple reclama a Colau que modifiqui ja l'ordenança de terrasses

El govern assegura que ja està treballant en la modificació de la polèmica normativa

Arxiu ACN

Barcelona

El ple de l'Ajuntament de Barcelona ha reclamat al govern d'Ada Colau que modifiqui de forma immediata l'ordenança de Terrasses. S'ha aprovat una proposta en aquest sentit amb els vots de Ciutadans, Convergència i Unió, PP i també Esquerra Republicana.

L'oposició ha criticat la política que ha seguit el govern d'Ada Colau respecte a les terrasses de bars i restaurants. Creuen que ha estat desordenada i arbitrària i demanen canvis en la normativa actual.

El regidor de Convergència i Unió, Raimon Blasi, diu que el seu govern, que va aprovar l'ordenança vigent amb el PP, l'hauria aplicat d'una altra manera. Diu Blasi que volen “reconduir la situació” i “fer autocrítica”

Des d'Esquerra Republicana, el portaveu Jordi Coronas ha demanat canvis valents i immediats en aquesta norma. Diu Coronas que el govern ha de deixar de banda “els dubtes” i actuar per fer una normativa més clara “suprimint coses esperpèntiques” com els escalfadors a l'aire lliure.

La presidenta de Ciutadans, Carina Mejías, creu que el govern ha fet una aplicació restrictiva de les terrasses que ha perjudicat els restauradors. I des del PP, Alberto Fernández Díaz, creu que l'equip de Colau ha actuat de forma arbitrària.

Des del govern, el regidor , Daniel Mòdol, ha assegurat que el govern ja té molt avançats els treballs per modfiicar l'ordenança. Creu que l'oposició s'hauria pogut estalviar aquest ple perquè “properament” el govern tindrà a punt una proposta de modificació parlada amb el sector.

El ple extraordinari havia estat demanat per Ciutadans, Convergència i Unió i PP després de la polèmica dels porxos de la Boqueria. A favor de la proposta de canvi d'ordenança ha votat també ERC. En contra s'ha posicionat la CUP i els grups del govern, Barcelona en Comú i PSC s'han abstingut.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00