Emisoras

Buscador de emisoras

Ir

Selecciona tu emisora

Diputació i Ajuntament refermen el compromís per salvar el Parc Científic

El president de la Diputació i l'alcaldessa de Girona han enviat un escrit a la direcció del Parc Científic de la UdG on refermen el seu compromís per evitar que el parc entri en liquidació. Diuen que hi posaran 8 MEUR entre les dues institucions

Incialment s'havia dit que l'Ajuntament aportaria 2 milions d'euros però en la meitat de temps, en 10 anys. La redefinició de la proposta puja a 20 anys i això es fa, diu l'alcaldessa, per no comprometre els pròxims pressupostos perquè implicaria pagar 200.000 euros cada any.

Marta Madrenas diu que no té sentit avançar diners si abans l'estat no ha acceptat la quita que proposa el Parc i el pla de pagaments i espera que aquest document per escrit sigui suficient per convèncer l'estat:

La Diputació també ha fet arribar un compromís per escrit similar a la directora del Parc, en aquest cas, per un valor de 6 milions d'euros, que és la quantitat compromesa per aquest organisme.

El rector de la UdG ha criticat tant l'Ajuntament com la Diputació de Girona -que hauria d'aportar, segons el pactat, 6 milions d'euros- perquè, després de comprometre's, no s'havia passat de les paraules als fets. La Generalitat també ha dit que hi contribuirà amb 5 milions d'euros.

El pròxim dijous 29 de setembre se celebra la junta de creditors del Parc i si l'Estat no accepta el conveni que presenten els patrons per renegociar el deute, una part d'aquest equipament (un 40%) s'haurà de liquidar.

Comentarios Normas

comentarios

Para poder comentar debes estar registrado y haber iniciado sesión

Regístrate ¿Por qué registrarse?