Emisoras

Buscador de emisoras

Ir

Selecciona tu emisora

SALOUFEST

El sector turístic posa fre al Saloufest

  • Els empresaris turístics de la Costa Daurada signa un manifest on es comprometen a no tornar a contractar cap esdeveniment que comporti la promoció del sexe o l’alcohol.
  • Des de fa una quinzena d’anys milers d’estudiants britànics venen a Salou deixant un impacte econòmic de 5 milions d’euros en temporada baixa, però es malmet la imatge del municipi.
Imatge d'arxiu d'una edició del Saloufest.

Imatge d'arxiu d'una edició del Saloufest. / ACN

La del 2016 serà la darrera edició del polèmic Saloufest. Segons ha pogut saber la Cadena SER, el sector turístic de la Costa Daurada ha signat un manifest on es comprometen a no contractar més aquest esdeveniment. De fet, al manifest, al que ha tingut accés aquesta redacció, parla de tots aquells ‘paquets turístics que promocionin l’alcohol o el sexe encara que sigui amb el pretext de l’esport’. No es fa en cap cas esment al Saloufest, però els sotasignants tenen la voluntat d’eradicar aquest festival de la Costa Daurada.

Els arguments per impulsar aquest manifest són diversos. D’entrada la unitat política que hi ha al voltant de la necessitat d’eliminar el Saloufest de l’agenda turística. Però sobretot la mala imatge que les dues setmanes cada any de l’esdeveniment projecten del municipi.

El manifest el signen totes les entitats i associacions que depenen de la Federació d’Empresaris d’Hosteleria i Turisme de Tarragona. Entre les sotasignants destaquen l’Associació Hotelera Salou Cambrils i La Pineda, l’Associació d’Agències de Viatges Receptives Costa Daurada, i Port Aventura World. També han signat el manifest els càmpings de la demarcació de Tarragona i els Apartaments Turístics de la Costa Daurada.

Ajuntament i Generalitat, a favor del manifest

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha assegurat als micròfons de la Cadena SER que ‘el Saloufest és un esdeveniment privat i és el sector privat qui hi ha de posar punt i final’. Granados ha assegurat que ‘fa anys que diem que el turisme vinculat al sexe i l’alcohol no té cabuda al municipi’, i ha acabat reblant que ‘Salou té molt més a oferir, i bona prova de tot plegat són els dos milions de turistes que ens visiten cada any’.

Tot i que encara no tenen confirmació oficial de l’existència del text, des del govern català es mostren satisfets amb el canvi de gir d’alguns empresaris turístics de la Costa Daurada que han decidit sotasignar aquest text. Carme Mansilla, la delegada a Tarragona del Departament d’Empresa i Coneixement, assegura als micròfons de l’HORA CAMP DE TARRAGONA que ‘aquest no és el nostre model de turisme’, i assegura que ‘el turisme de Salou i la imatge del municipi és prou important com per mimar-lo i abandonar promocions que vagin vinculades al consum d’alcohol i al sexe’. Diu Mansilla que ‘no estem en contra del turisme, estem en contra de determinats tipus de turisme’ i assegura que Ferrari Land o el projecte del CRT (l’anteriorment conegut com BCNWorld) han de servir per ‘desestacionarlitzar’ el turisme de la Costa Daurada sense haver de caure en paquets turístics com el Saloufest.

Més enllà d’això, també hi ha empresaris de Salou que continuen defensant el Saloufest. Consideren que els 5 milions d’euros que deix l’esdeveniment ‘són una bona injecció econòmica en temporada baixa’ i en setmanes en que els hotels estarien tancats. Ara bé, també hi ha veus que admeten que ‘la mala imatge que projecta el Saloufest no compensa els ingressos econòmics’ i que no es dóna a conèixer a l’estranger la destinació pel turisme familiar que es publicita sinó per la imatge de turisme descontrolat, de borratxera i amb excessos de sexe, encara que ‘aquests episodis són puntals’.

Comentarios Normas

comentarios

Para poder comentar debes estar registrado y haber iniciado sesión

Regístrate ¿Por qué registrarse?