Sociedad
SOCIETAT

Les beques menjador a la ciutat de Reus arriben a més de 1.800 alumnes

La Generalitat de Catalunya i el consistori reusenc destinen 1,7 milions d'euros per garantir una alimentació als més petits amb el propòsit d'"ajudar a la gent"

L'alcalde Carles Pellicer i la regidora Montserrat Vilella durant la roda de premsa / Ajuntament de Reus

Reus

L'Ajuntament de Reus oferirà durant el pròxim curs escolar 2016-2017 més de 2.700 ajuts en matèria de beques menjador. A hores d'ara té 1.811 sol·licituds resoltes i unes 250 pendents de resolució. Durant tot el curs passat van ser prop prop de 3.000 alumnes, un nombre superior de beneficiaris que aquest any amb la baixada de matriculacions ha disminuït. 

Per tal d'aconseguir l'objectiu d'un "àpat equilibrat i correcte" el projecte compta amb uns fons de 1.728.000 euros pagats entre l'ajuntament i la Generalitat que són superiors als de l'exercici anterior gràcies a una major aportació del govern català.

Aquest any els requisits per optar a les beques ja no inclouen els 2 anys d'empadronament a la ciutat però, de totes maneres, el nombre de demandes no s'ha disparat respecte als obtinguts altres anys segons sembla per raons de caiguda de la demografia a la ciutat i per una menor arribada de persones nouvingudes.

El consistori explica que "ha prioritzat les famílies amb vulnerabilitat social" a l'hora de repartir unes ajudes que depenent del grau de necessitat són finançades al complet per la Generalitat o bé per les dues administracions que sempre deixen un preu simbòlic de 10 cèntims per menú per "donar un valor al servei". 

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00