Sociedad
CAS BPA

Els Pujol es querellen contra policies espanyols per les coaccions a BPA

El batlle accepta la demanda interposada pel lletrat andorrà de l'expresident català per vulneració de secrets

Arxiu EFE

Andorra la Vella

El batlle Manuel Santolària ha acceptat la querella presentada per la família Pujol contra els comandaments policials que suposadament van amenaçar a Banca Privada d’Andorra (BPA) per aconseguir informació bancària de la família.

La querella demana la compareixença davant de la Justícia de l’excap del departament d’Afers Interns de la Policia Nacional espanyola i el presumpte responsable de les amenaces, Marcelino Martín Blas, i l’agregat d’Interior a l’Ambaixada d’Espanya a Andorra, Celestino Barroso, tal i com ha informat El Periòdic d’Andorra.

L’advocat de la família Pujol a Andorra, Jean Michelle Rascagneres, ha explicat a aquest rotatiu que el fet que s’hagi acceptat no significa que els dos policies en qüestió estiguin obligats a declarar, ja que en el cas de Barroso es podria acollir a la immunitat diplomàtica que li atorga el seu càrrec.

En el cas de Martín Blas, Rascagneres ha dit que suposa que caldrà anar a Madrid, ja que dubta que "ell vingui a declarar voluntàriament a Andorra".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00