Sociedad
CAS BPA

Afectats de BPA demandaran Vall Banc pel bloqueig dels seus diners per manca de corresponsals

Arxiu ANA

Andorra la Vella

La Plataforma d'afectats de BPA demandarà a Vall Banc per mantenir bloquejats els clients que tenen productes financers fora de balanç a causa de la falta de corresponsals.

El passat 11 de maig el banc va dir que la renda variable i la renda fixa estaria en funcionament de forma imminent, però a dia d'avui, la nova entitat segueix sense corresponal per poder operar amb dòlars. Així ho han denunciat les lletrades de la Plataforma, Anna Solé i Gema Martínez. Aquest fet se li suma que els clients ni tan sols tenen una data de quan podran operar ni de si serà abans de finals d’any.

Un tema que s'hauria de solucionar d'immediat ja que a partir de l’1 de gener del 2017, VallBanc ha decidit que tots aquells clients que no tinguin el seu capital regularitzat al seu país de residència fiscal no podran treure diners en efectiu, únicament podran moure els diners a través de transferències bancàries, xecs nominatius o similars.

En el cas dels clients que no disposen d’efectiu però sí de productes financers fora de balanç la situació es complica perquè, segons detallen les advocades, la falta de corresponsals de l’entitat no els permet vendre els productes en qüestió i, per tant, no poden obtenir líquid per poder-lo declarar a la jurisdicció que els pertoca.

Segons expliquen les dues advocades, la manca de corresponsals és culpa de l’Agència Estatal de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB), per la qual cosa la demanda també l’ampliaran contra aquest organisme. 

Les lletrades han afegit que també emprendran accions legals contra l’Institut Nacional Andorrà de Finances (INAF) i l’Associació de Bancs Andorrans (ABA) perquè entenen que Vall Banc "ha actuat de forma unilateral" ja que, segons diuen, el conveni d’Intercanvi automàtic d’informació fiscal dóna de termini fins a finals de l’any que ve per regularitzar els comptes.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00