Emisoras

Buscador de emisoras

Ir

Selecciona tu emisora

Pilars Caminants

Quin tipus de sentiments desperten els pilars caminants a qui els fa possibles?. Les Colles petites són les que han arribat més cops a l’ajuntament?. Quines són les dificultats que tenen?. Tothom pot fer un pilar caminant?.

 

"Els castells desperten totes les emocions que portem dintre, però pels tarragonins els pilars caminants són un passet més" Joan Boronat, autor del llibre El pilar caminant. Un fet diferencial tarragoní i que des de fa 21 anys forma part dels Xiquets del Serrallo. Amb ell hem volgut fer una prèvia sobre el que ha de ser una de les jornades de “gallina de piel” per Santa Tecla: La Diada Castellera i els Pilars Caminants. Uns pilars que si bé no són exclusius de Tarragona sí que per recorregut, tradició i dimensió emocional han adquirit un estatus propi i que no es pot equiparar al fet de fer castells. Una cosa són els castells i l’altra els pilars.

Joan Boronat explica que fer un pilar es una cosa que es “ viu molt molt intensament i és molt emocionant” . Reconeix que “en si no té una dificultat tècnica extraordinària però els sentiments que es desprenen n la consecució d’un pilar és diferent a la d’un castell”.

Pilars Igualitaris

Boronat parla de competició que no competència. “Ningu se n’alegra quan a alguna altra colla li cau”. I ressalta que amb els pilars “tothom parteix del mateix punt en el que queda molt clar on arriba cadascú” perquè tenim a les quatre colles amb el mateix castell i la mateixa alçada. Tots amb el mateix punt de partida vaja

Un fals mite

Són més les colles petites les que acaben arribant a l’ajuntament que no pas les grans.

Les colles petites són les que han acabat més pilars que les grans?. Una creença molt extesa que amb el seu llibre a al mà desmunta. “Si mirem els últims 20 anys de la colla del Serrallo veiem que són èxits consecutius, un darrera l’altre, però l’altra colla petita Sant Pere i Sant Pau el últims 10 anys no són tant exitoses. Colla Jove Xiquets de Tarragona han tingut un 68’18% d’èxit, Jove Xiquets de Tarragona 82’35% , Xiquets del Serrallo un 80% i Sant Pere i Sant Pau 69’56% d’èxit”.

Les xifres són fredes i ens ajuden a fer-nos una idea de com ha anat tot plegat més enllà de les sensacions.

Comentarios Normas

comentarios

Para poder comentar debes estar registrado y haber iniciado sesión

Regístrate ¿Por qué registrarse?